Gearriveerd in Bogo City
Blijf op de hoogte en volg Koert
13 Juli 2014 | Filipijnen, Bogo
De vlucht van Schiphol naar Cebu deed ik met Korean Air. Helaas zit daar een langdurige tussenstop op Seoul bij en dat maakt dat de reis maar liefst 22 uur duurt. De stewardessen zijn bloedmooi en allervriendelijkst maar hun Engels is moeilijk te verstaan. Hierdoor na vertrek uit Amsterdam geen Koreaanse maaltijd maar een Italiaanse pasta. Alleen het woord pasta herkende ik; daar heb ik dus maar ja op gezegd. Bij het ontbijt voor de landing op Seoul waagde ik me aan de Korean porrige in plaats van een omlet. Thuis zou ik voor een bak Brinta gaan. De porrige bleek een ongelukkige keuze. De pap was een gelly rijstsoep die rook naar de visafslag op een vrijdagmiddag maar (gelukkig?) nergens naar smaakte. Van mijn buurman leerde ik dat ik er een zakje gedroogde kruiden/groenten door moest mixen. Wat het helemaal goed maakte was een bakje met gesmoorde uitjes in een pittige sojasaus. Tijdens de vlucht van Seoul naar Cebu kreeg ik nog een Koreaanse maaltijd. Nu een verrukkelijke rijst met kip.
Op het vliegveld van Cebu werd ik opgewacht door Aquiles die me direct naar een pension in de stad bracht. Bij het ontbijt zou ik hem weer zien. Ook trof ik Marieke, een verpleegkundige die ik al eerder bij de training in Amsteram had ontmoet. Hierna werd ik naar mijn gasthuis gebracht in Bogo. Mijn gastheer is Vincent (36). Zijn vrouw werkt als gastarbeidster op Cyprus. Het huis heeft de storm van november redelijk doorstaan. Alleen is het dak er af gewaaid en dat is binnen nog wel goed te zien. Evenwel heb ik een prima kamer met een ventilator. Ik begrijp dat er binnenkort nog een 2e vrijwilliger in huis komt.
Vincent is pas terug uit Cyprus en heeft, net als zijn broer, een motorfiets met zijspan aangeschaft om als taxichauffeur te werken. Hij is in afwachting van zijn taxi-vergunning. Zolang hij die niet heeft, kan hij met ons door de omgeving toeren.
Wat heel leuk is te melden, dat de eerste giften binnen zijn gekomen. Thijs, Malek, Pim, Piet, en Hans al heel erg bedankt. Dankzij jullie staat de meter al op Eur. 485,-. Het geld zal ik hier besteden aan lesmateriaal dat verloren is gegaan.