Still going strong
Door: Koert1
Blijf op de hoogte en volg Koert
23 Juli 2010 | Suriname, Moengo
a. bij de Chinees (supermarkt)
b. bij de toko
c. bij de ijzerwinkel.
Antwoord: bij de ijzerwinkel!
En gelukkig werkte het prima.
En hoe attent. De supermarkt, één van de laatste Hindoestanen (alles wordt door chinezen opgekocht), waar ik mijn boodschappen doe, had ongevraagd voor mij een volkorenbrood besteld en apart gelegd! Hoe attent.
Gisteren de leraren van de MULO in Moengo getrained in communicatieve vaardigheden. De leerlingen hadden een vrije dag, behoudens de eindexamenkandidaten. Dus bijna het voltallig lerarencorps deed mee, inclusief de directeur. Weer veel interesse en ook genoeg animo om de verschillende situaties in een rollenspel uit te werken. Tussendoor pauze met heerlijke loempiaatjes en pastijtjes.
Overigens weer een bizarre ontdekking gedaan. De leerkrachten werken van 8.00 uur tot 13.00 uur (de schooltijden). Wat je extra doet is dus voor eigen rekening. Veel bevoegde leraren geven wel les op de avond-MULO en de avond-lerarenopleiding.
Vanavond een ouderschapstraining gegeven voor ouders van de RK Theresiaschool in Moengo. Alleen moeders; sommigen met hun kroost. Weer een gezellige en leerzame avond en ondanks het feit dat van mijn presentatie veel vertaald moest worden in het Aukaans kwamen toch veel ouders met vragen en opmerkingen. Hugo, die inmiddels zijn stem weer terug heeft, deed het tweede deel van de avond over gezonde voeding, geheel in het Aukaans. Deze man is werkelijk fabuleus.