De verrassing.
Door: Koert1
Blijf op de hoogte en volg Koert
16 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo
Het KBF is een jaarlijks festijn en heeft als inzet het lezen bij de kinderen in Suriname te bevorderen. Dit uiteraard in het kader van hun ontwikkeling. Men doet dat nu voor de 2e keer rondom een thema dat over drie opeenvolgende jaren/festivals wordt uitgewerkt. Voor 2011-2013 is dat thema 'Als ik weet wie ik ben en wat ik kan, denk ik na over mijn toekomstplan'. Het zelfbeeld van de kinderen is, zeker in het binnenland, over het algemeen vrij laag en de gedachte is dat meer kennis/ontwikkeling bijdraagt aan een verbetering van het zelfbeeld en daarmee het welzijn van de kinderen.
Het kinderboekenfestival vindt zijn hoogtepunt in een soort van markt-achtig gebeuren van 3 dagen; eind februari in Marowijne, eind maart in Nickerie en eind mei in Paramaribo. Voorafgaand en na afloop van het festival is er nog een reeks van aktiviteiten zoals workshops, voorleeswedstrijden, een musical, rap-workshops e.d.
De opdracht die ik vanochtend in dit kader kreeg is een serie van 3 workshops te ontwikkelen voor kinderen voor de onderbouw en bovenbouw (dat zijn er in feite al 6), 1 workshop voor ouders en 1 workshop voor docenten. De eerste workshop voor kinderen en ouders moet vrijdag klaar zijn omdat we er zaterdag al mee naar Albina gaan.
Dus zit ik deze en volgende week overwegend in Paramaribo op kantoor tussen allemaal enthousiaste mensen die heel serieus met hun werk bezig zijn maar gelukkig ook veel pret met elkaar maken. Af en toe hoor ik een kreet of gelach uit het gebouw opstijgen.
Ik vond ook een guesthouse op enkele honderden meters van het kantoor, 'Mona Lisa' waar ik voor de rest van mijn verblijf hier kan logeren.
Tja, en nu maar hopen dat de inspiratie komt. Ik heb me al aardig in kunnen lezen en het borrelt al een beetje. Dus ik heb er alle vertrouwen in.